duminică, 16 decembrie 2012

PRAJITURA RUMBA


Ingrediente blat:
10 albusuri oua
10 linguri zahar
1 cana rahat
1 cana nuca taiata
1 cana stafide
3-4 sticlute esenta de rom sau rom
6 linguri faina
1/2 plic praf de copt
(la ingredientele date folosim o cana de circa 250 ml , la toate ingredientele sa folosim aceeasi masura! )

Ingrediente crema:
10 galbenusuri
1 cana de zahar
250 g margarina Rama (la pachet sau unt)
1 fiola esenta de migdale

 Alte ingrediente:
2 foi napolitane

Preparare: Preparare blat:
Punem stafidele in cana si deasupra turnam sticlutele cu esenta de rom sau de ce nu chiar rom, si lasam la inmuiat pentru circa 30 minute. Astfel inmuiate stafidele vor da prajiturii un gust deosebit. Nuca o vom praji inainte intr-o tigaie apoi o vom taia felii.
Dupa ce am facut aceste pregatiri ne apucam sa preparam blatul prajiturii. Albusurile se spumeaza cu zaharul, dupa care adaugam rahatul taiat cubulete mai mici, stafidele pe care le scurgem de rom, si nuca prajita si taiata apoi treptat  incorporam faina si 1/2  plic praf de copt. Dam blatul astfel pregatit la cuptorul incalzit si il coacem. Facem proba cu scobitoare si cand nu se mai prinde de ea aluatul deloc inseamna ca blatul e copt. Se scoate din cuptor si lasam la racit.

Prepararea cremei:
Cele 10 galbenusuri se spumeaza cu zaharul si fiola de migdale  deasupra pe baie de aburi pana se ingroase . Lasam crema la racit si intre timp spumam  margarina (untul) cu o lingura de zahar pudra. Cand crema e rece o adaugam treptat la margarina spumata si continuam sa spumam pana la omogenizare.

Asamblare prajitura:
In tava in care am copt blatul asezam o foaie de napolitana peste care punem o parte din crema. Asezam deasupra blatul pe care l-am copt si deasupra lui asezam restul de crema. Asezam cealalta foaie de napolitana peste crema si lasam la rece pentru cateva ore. Putem orna cu ciocolata topita daca dorim foaia de napolitana. Se portioneaza in patrate sau romburi si prajitura de casa poate fi servita !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu