marți, 18 decembrie 2012
PRAJITURA FANTA RAPIDA
Ingrediente:
piscoturi de sampanie,
100 ml cafea,
50 ml rom,
150 ml apa,
5 lg zahar,
3 budinci de cocos,
10 lg zahar,
1 l lapte,
1 lingurita unt,
300 ml frisca,
2 linguri smantana,
2 plicuri budinca capsuni,
750 ml suc fructe de padure,
Preparare:
Punem 100 ml cafea impreuna cu 150 ml apa si zaharul la fiert(5 linguri) pana acesta se topeste.Dupa ce zaharul e topit punem siropul deoparte si il lasam la racit si adaugam 50 ml Rom.
Se pune intr-o cratita continutul celor 3 plicuri de budinca impreuna cu cele 10 linguri zahar si adaugam treptat 1 l de lapte rece. Punem la foc si il fierbem pana se ingroase amestecand mereu. Dupa ce s-a ingrosat tragem deoparte si adaugam 1 lingurita de unt la budinca fiarta amestecand pana untul se topeste.
Lasam crema la racit si intre timp spumam cei 300 ml frisca la care adaugam si 2 linguri smantana.
Cand crema de budinca e rece adaugam treptat frisca spumata si amestecam pana se omogenizeaza.
Pe un platou punem un rand de piscoturi pe care le vom stropi cu siropul de mai sus, peste punem un rand de crema, iar un rand de piscoturi ce vin stropite cu sirop, crema din nou si ultimul strat e de piscot usor insiropat.
Acum vom pregati stratul cu care vom acoperi piscoturile. Punem 2 budinci de capsuni intr-o cratita si adaugam la ele 750 ml suc de fructe de padure, dupa care o punem la fiert pana compozitia se ingroase si devine ca o gelatina. Lasam putin sa se racoreasca,apoi o turnam deasupra piscoturilor. Dam platoul la rece pentru cateva ore dupa care portionam prajitura si o putem servi cu frisca sau ca atare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu