marți, 18 decembrie 2012

CLATITE UMPLUTE CU BRANZA SI FRUCTE



INGREDIENTE COMPOZITIE CLATITE:
12 linguri faina,
15 gr drojdie proaspata,
zahar vanilat (2 plicuri),
zahar 4 linguri,
3 oua intregi,
1 praf sare,
coaja de la o jumatate de lamaie,
aproximativ 50 ml ulei,
apa minerala sau lapte,

INGREDIENTE UMPLUTURA :
500 g branza dulce de vaca(scoaca cum se mai zice prin partile noastre ,dar putem folosi si urda care e bestiala daca avem asa ceva),
2 galbenusuri de ou,
zahar dupa gust,
2 plicuri zahar vanilat,
250 gr rahat ,
zmeura, coacaze(dar putem folosi orice combinatie de fructe in functie de sezon),

PREPARARE:
Dizolvam drojdia in 125 ml apa calduta , adaugam un praf de sare si o punem in faina sa dospeasca un pic.
Dupa ce a dospit adaugam zaharul vanilat , zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestecam bine si adaugam treptat apa minerala cat sa obtinem o compozitie nici prea groasa nici prea fluida dupa care adaugam uleiul.
Incepem sa coacem clatitele fara a adauga in tava ulei deoarece in compozitie avem deja si tigaia de clatite folosita are suprafata antiaderenta si nu necesita surplus de grasime .


Dupa ce am copt clatitele trecem la pregatirea umpluturii . Amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile pana se omogenizeaza.
Ungem fiecare clatita cu aceasta compozitie de branza , peste presaram rahatul taiat cubulete si fructe.

Impaturim clatita si o punem deoparte trecand la umplerea celorlalte clatite.
Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu