Ingrediente
2 oua
10 lg zahar
10 lg lapte
9 lg ulei
14 lg faina
1 plic praf copt
zahar vanilat
coaja de lamaie rasa
caise
un praf de sare
Crusta
50 gr unt rece
3 lg zahar
4 lg faina
3 lg fulgi de ovaz
1 lgt praf de copt
un plic zahar vanilat
Mod de preparare
Se
bat bine cu mixerul ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja
de lamaie, se adauga uleiul, laptele si se continua omogenizarea.
La final se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava cu dimensiunile de 35/25 cm tapetata cu hartie de copt.
Deasupra
punem felii de caise(cate doriti) dupa care presaram crusta pe care o
pregatim astfel: peste untul rece punem zaharul, faina,praful de
copt,zaharul vanilat si fulgii de ovaz.
Cu varful degetelor sau cu un instrument special se amesteca pana obtinem firmituri.
Daca vedeti ca, crusta se rumeneste prea tare si prajitura inca nu e coapta puneti deasupra o folie de staniol.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu