marți, 18 decembrie 2012

PIREU DE CASTANE FALS








Ingrediente:
300 gr fasole uscata pestrita(tarcata)
200 gr zahar
30 ml apa
1 plic zahar vanilat (sau 2 plicuri dupa preferinta)
3 linguri esenta vanilie (2 linguri Rom)

 Preparare :
Fasolea se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se pune la fiert in apa rece curata. Cand fasolea e fiarta se strecoara , se pune deoparte 50 ml zeama in care a fiert aceasta. Fasolea se da prin masina de tocat cu ciur foarte marunt , sau se toaca la robotul de bucatarie impreuna cu 50 ml zeama ( zeama in care a fiert fasolea, daca nu avem la dispozitie niic una nici alta pasam fasolea printo strecuratoare).
Facem un sirop din 200 gr zahar si 30 ml apa. Punem intr-o cratita cei 200 gr zahar impreuna cu 30 ml apa si punem la fiert pana zaharul se topeste. Acest sirop il adaugam la fasolea macinata
adaugam zaharul vanilat si cele 3 linguri de esenta de rom . Amestecam totul bine pana se omogenizeaza si dam pireul astfel condimentat la rece.
Servim cu frisca sau frisca vegetala.

Acest pireu fals il putem folosi si ca umplutura la diverse prajituri sau torturi. Daca dorim sa il folosim in scop de umplutura adaugam la el un pic de pesmet sa aiba consitenta mai groasa.
Va doresc Pofta Buna !!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu