marți, 18 decembrie 2012
MELCISORI CU NUCA DE COCOS
Ingrediente aluat:
500 g biscuti petit beurre,
150 g margarina,
150 g zahar praf,
50 g nuca cocos,
4 linguri cacao,
100 ml cafea
100 ml rom
5-6 linguri dulceata de caise sau piersici
Ingrediente umplutura :
4 linguri faina,
200 ml lapte,
2 plicuri zahar vanilat,
150 g margarina (cub),
200 g zahar praf,
50 g nuca cocos,
Pentru ornat :
nuca cocos
Preparare blat:
Biscutii se macina apoi se amesteca cu margarina ,zaharul praf,nuca de cocos,cele 4 linguri cacao,100 ml cafea si 100 ml rom.Amestecam toate aceste ingrediente si apoi adaugam la dulceata de caise sau piersici 5-6 linguri in functie de cat necesita aluatul pentru a fi omogen si nici prea lipicios.Acest blat il punem in frigider la rece pana preparam umplutura .
Preparare umplutura:
Intr-un vas punem cele 4 linguri de faina la care adaugam , zaharul vanilat si treptat adaugam laptele rece amestecand sa nu se faca cocoloase. Punem vasul pe foc si fierbem pana se ingroase compozitia amestecand mereu sa nu se prinda . Lasam la racit pana compozitia e rece bine. Separat spumam margarina cu zaharul praf si adaugam apoi nuca de cocos. Aceasta margarina o adaugam treptat la compozitia fiarta si racita treptat spumand cu mixerul pana se omogenizeaza totul.
Asamblare:
Blatul de biscuiti il vom intinde pe o folie umezita .Il vom intinde cat grosimea degetului mic iar deasupra vom intinde uniform umplutura obtinuta. Cu ajutorul foliei il vom rula strans .Presaram cu cocos si dam rulada la rece pentru 3-4 ore. Dupa ce a stat la rece il putem felia si servi .
Pofta Buna !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu