duminică, 16 decembrie 2012
PRAJITURA CU MERE SI CREMA
Ingrediente Blat :
8 oua,
8 linguri de zahar,
8 linguri faina,
1 praf de copt,
1,5 kg mere,
Alte ingrediente:
150 ml vin alb dulce,
150 gr zahar,
1 baton scortisoara,
ciocolata,
Ingrediente Crema :
700 ml lapte,
3 plicuri budinca de vanilie,
10 linguri zahar,
200 ml frisca,
125 g unt sau margarina,
Preparare:
Se curata merele, le taiem in 4 si indepartam samburii. Intr-o cratita punem la caramelizat 150 gr zahar, peste care vom adauga 150 ml vin alb dulce.La acest amestec de zahar si vin adaugam merele taiate ,1 baton de scortisoara si le lasam pe foc pret de 3-4 minute sa se intrepatrunda aromele.
Tava(38/27cm) se unge bine cu unt si asezam in ea merele calite in vin (scortisoara o indepartam) aranjandu-le frumos in tava.
Din cele 8 oua preparam un piscot(pandispan). Galbenusurile se spumeaza cu 8 linguri de zahar, albusul se mixeaza cu mixerul pana obtinem o spuma tare ,pe care il vom pune la galbenusurile spumate, se amesteca usor pana se omogenizeaza dupa care presaram 8 linguri de faina in care punem si praful de copt si amestecam din nou usor pana la omogenizare.
Pandispanul(piscotul), astfel obtinut il rasturnam peste merele din tava niveland suprafata .Tava se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se tine la cuptor pana pandispanul este copt (la proba cu scobitoarea aluatul nu se mai prinde de ea). Scoatem tava din cuptor, lasam sa se racoreasca putin dupa care turnam continutul tavii pe un platou . Pandispanul va ajunge dedesubt , iar merele deasupra. Vom lasa blatul cu mere sa se racoreasca pana preparam crema.
Preparare crema :
Punem intr-o craticioara plicurile de budinca,10 linguri de zahar, si adaugam treptat 700 ml lapte sile punem la fiert pana se ingroasa. Untul se spumeaza cu 2 linguri de zahar apoi se adauga la compozitia de budinca racita. Spumam cu mixerul.
Separat spumam 200 ml frisca si o adaugam la compozitia de mai sus. Amestecam usor pana se omogenizeaza, apoi crema astfel rezultata o turnam deasupra blatului cu mere. Deasupra glasam cu ciocolata, pe care o topim pe baie de aburi impreuna cu cateva linguri de lapte sau frisca.
Lasam platoul cu prajitura la racit dupa care o portionam.
Pofta Buna !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu