Ingrediente:
- 100 gr unt;
- 300 gr faina;
- 1 lingura otet;
- 1 lingurita bicarbonat;
- 2 oua;
- 100 gr zahar;
- 1 esenta de vanilie.
Crema:
- 400 ml lapte;
- 3 linguri amidon;
- 1 esenta de vanilie;
- 2 oua;
- 5 linguri zahar;
- 3 linguri margarina.
Decor:
- 300 gr capsuni.
Mixam untul pana devine spumos, apoi adaugam treptat zaharul si amestecam pana cand acesta se topeste. Se adauga si ouale, apoi faina, esenta de vanilie si bicarbonatul stins intr-o lingura de otet. Impachetam aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Intindem aluatul si punem foaia in forma de tarta tapetata cu hartie de copt, apoi dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste putin. Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Intre timp pregatim crema de vanilie: amidonul se dizolva in 2-3 linguri de apa rece, apoi se adauga peste laptele rece. Adaugam ouale si zaharul si dam la fiert, la foc mic, amestecand continuu. Cand da in clocot se opreste focul, apoi se adauga margarina si esenta de vanilie. Ar trebui sa iasa o crema cam de consistenta sarlotei.
Punem crema de vanilie in crusta deja coapta, apoi ornam cu capsuni proaspete deasupra. Se da la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.
Pofta buna!
- 100 gr unt;
- 300 gr faina;
- 1 lingura otet;
- 1 lingurita bicarbonat;
- 2 oua;
- 100 gr zahar;
- 1 esenta de vanilie.
Crema:
- 400 ml lapte;
- 3 linguri amidon;
- 1 esenta de vanilie;
- 2 oua;
- 5 linguri zahar;
- 3 linguri margarina.
Decor:
- 300 gr capsuni.
Mixam untul pana devine spumos, apoi adaugam treptat zaharul si amestecam pana cand acesta se topeste. Se adauga si ouale, apoi faina, esenta de vanilie si bicarbonatul stins intr-o lingura de otet. Impachetam aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Intindem aluatul si punem foaia in forma de tarta tapetata cu hartie de copt, apoi dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste putin. Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Intre timp pregatim crema de vanilie: amidonul se dizolva in 2-3 linguri de apa rece, apoi se adauga peste laptele rece. Adaugam ouale si zaharul si dam la fiert, la foc mic, amestecand continuu. Cand da in clocot se opreste focul, apoi se adauga margarina si esenta de vanilie. Ar trebui sa iasa o crema cam de consistenta sarlotei.
Punem crema de vanilie in crusta deja coapta, apoi ornam cu capsuni proaspete deasupra. Se da la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu