joi, 26 decembrie 2013

Rulada cu gem



rulada cu gem
Ingrediente:

- 4 oua;

- 4 linguri faina;

- 4 linguri zahar;

- gem la alegere;

- sare;

- zahar pudra.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga in galbenusuri treptat faina si albusurile. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute (trebuie doar sa se rumeneasca putin pe fund pentru ca aluatul sa fie totusi usor de rulat).

Se scoate aluatul din tava si se pune pe un prosop umed. Se intinde deasupra gemul intr-un star nu foarte gros, apoi se ruleaza cu ajutorul prosopului. Se lasa la racit, apoi se poate portiona. Inainte de servire se presara zahar pudra deasupra. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu