joi, 26 decembrie 2013

Cozonac


cozonacIngrediente:
- 650 gr faina;
- 250 ml lapte;
- 90 gr unt;
- coaja de la o lamaie;
- 1 cub drojdie;
- 200 gr zahar;
- 50 gr melasa;
- 2 oua;
- 1 esenta vanilie;
- un praf sare.
Umplutura:
- 100 gr unt;
- 2 linguri cacao;
- 50 gr stafide;
- 6 linguri zahar brun;
- 100 gr nuca macinata;
- 1 esenta de vanilie.
Uns:
- 1-2 galbenusuri;
- 3 linguri lapte.
Amestecam 300 gr faina cu laptele si drojdia dizolvata intr-o lingurita cu zahar, apoi lasam la crescut 1 ora. Adaugam apoi ouale amestecate cu melasa, untul, restul de faina, vanilia si coaja de lamaie si amestecam pana la omogenizare. Lasam din nou la crescut 30 de minute.
Intre timp se prepara umplutura: untul se freaca cu zaharul, apoi se adauga cacaoa, vanilia, stafidele si nuca. Ungem cu putin ulei o forma de cozonac si intindem aluatul pe masa. Punem si umplutura, apoi rulam si punem direct in tava.
Se lasa inca o ora la crescut, apoi se amesteca ingredientele pentru uns si se unge cozonacul. Se da la cuptor 40 de minute la 180 grade C.
Se lasa la racit inainte de a-l servi. 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu